Theiz inspired by Dronelock mix en interview met Dronelock.

Dronelock_HighRes2

 

Deze mix in geinspireerd op de sound van Dronelock. Het Geluid van Dronelock is duister en heeft een hoek af. Tegelijkertijd zit er ook een soort van soul in de muziek zodat het nooit kil klinkt. Donkere lege geluidslandschappen vaak met een stuwend ritme.

 

Tracklist:

1 Theiz – nog go road (unreleased)

2 Dronelock – Theia

3 Dronelock & Ontal – Continuum

4 Theiz – Endurancerace (Ambient edit) (unreleased)

5 Mental Overdrive – Kollaps

6 Floorplan – Higher (Ben Sims remix)

7 Dronelock – The Oath

8 EOG – Solid Liquid

9 Markant – M04 b2

10 Dronelock – Corridors

11 Permanent Heartbreak – Leave

12 Dronelock – Flocks

13 Biosphere – Juno

14 Polygon Window – untitled

15 Donelock – In Human Form

16 Dronelock – The Oath

17 Theiz – Cigarsmoke & Whisky(unreleased)

18 Dronelock – Morphia

19 Polygon Window – Quoth

20 Dronelock & Ontal – Continuum

Mousique: Mijn eerste vraag voor jullie is kunnen jullie je vinden in mijn mix, mijn intrepretatie van jullie sound ? Zitten er specifieke tracks in de jullie inspirerend vinden ?

Dronelock: Ten eerste bedankt voor het maken van de mix en het gebruiken van onze tracks. We worden onmiddellijk aangetrokken door de mix omdat er verschillende stijlen gebruikt worden, dat maakt het een interessantere luister-ervaring. Het samen brengen van de ambient invloeden en de melodische elementen maakten het aangenaam . Veel verschillende stijlen/elementen die toch samen een geheel vormen, dat is ook waar Dronelock voor staat

. Tof dat je dat in je mix hebt weten te vatten. We luisteren opnieuw naar je mix als we dit schrijven en onze gedachten dwalen steeds weer af met de muziek mee vanwege de divestiteit en diepte van de tracks, en dat is bedoeld als een compliment.

Mousique: Hoe zouden jullie de Dronelock sound zelf omschrijven ?

Dronelock: De Dronelock sound evolueert steeds. We hebben vaak gesprekken over hoe de ep’s anders zouden kunnen klinken en of dit een goed of slecht ding is. Wij als mens als persoon groeien en veranderen steeds we vinden het belangrijk dat in onze tracks te vatten. Ironisch genoeg is het zo da t we beide erg muzikaal zijn en erg van melodie houden, terwijl de sound van Dronelock zover staat van enige melodie dat het in feite stopt muziek te zijn. Maar uiteindelijk gaat het om de ziel van de “muziek” en om verschillende redenen moeten wij wel gekwelde zielen hebben om tot deze sound te komen. We maken wat we voelen en de sound in een reflectie van wij we zijn. Er zit ook nieuw materiaam aan te komen wat weer een andere kans van onszelf laat zien. Het is heel moeilijk om de stijl te vatten en er een naam aan te geven.

Mousiqe: Hoe ontstaan jullie tracks, welke werkwijze hebben jullie ?

Net zoals onze “ sound” evolueert onze werkwijze ook. Maar het is wel erg belangrijk voor ons om een goeie werkwijze te hebben, een manier dat alles soepel verloopt. We vinden het fijn om van het creatieve proces te genieten daarom starten we altijd met het jammmen met de analoge en eurorack apparatuur die we hebben. We jammen uren lang en leggen dit vast in een audio spoor in onze studio software. We nemen tegelijk ook de beats op op een anders spoor. Als alles vast gelegd is geen we terug luisteren en knippen we de meest interessante stukken uit deze jams, deze slaan we op in mappen om als basis te dienen als de basis voor onze tracks en soundscapes. Dan hebben we nog het proces dat we effecten gaan toevoegen, ook tijdesn dit proces ontstaan vaak nog meer lagen die we kunnen toevoegen aan de tracks.

Momenteel zijn we met ongeveer 50 tacks bezig in dit proces, wat ons genoeg materiaal geeft om ons bezig en geinspireerd te houden. We kunnen ons op deze mannier vaak richten op een track of sound die het best past bij onze gemoedstoestand.

Zijn jullie zogenaamde “gear-heads” (red: aparatuur en/of software freaks/verzamelaars)

Vast en zeker ! We houden er van om te experimentern met nieuwe technologie en aparatuur. We zijn ook altijd opzoek naar nieuwe aparaten om onze collectie aan te vullen. Dat gezegd zijnde, we onderzoeken en experimentern niet enkel voor het experimenteren zelf. We hebben veel geluk dat we zoveel aparatuur hebben om te gebruiken, maar we zijn er van overtuigd dat de persoon de muziek maakt en niet de aparatuur. Onze vrienden: Ontal gebruiken weining aparatuur en ze krijgen geweldige resultaten. Het gaat niet om welke aparatuur je hebt, het gaat er om hoe je het gebruikt, dat is wat telt. De tijd nemen om je aparatuur door en door te leren kennen helpt je met het creatieve proces. Veel te veel mensen die we kennen kopen nieue aparatuur om het niet veel laten weer te verkopen omdat het direct bevrediging gaf.

Mousique:Worden jullie geinspireerd door beplaalde aparatuur en/of software ?

Dronelock: Niet echt, maar we neigen wel naar merken trouw met sommige dingen. We houden er ook van om bedrijven en organisaties die we tof vinden of die goeie dingen maken  te ondersteunen.

Mousique: Mijn laatste vraag, op jullie leaflet van Shadowstories staat een mooi verhaal over hoe de schaduwzijde van de mens dit specifiek project tot inspiaratie diende. Zijn er nog andere dingen die jullie inspireren ?

Dronelock: Veel dingen inspireren ons. Onder andere onze ervaringen en de manier waarop wij in het leven staan. We zijn beide behoorlijk complexe mensen en dat werkt door in de dingen die we maken.

Een gedachte over “Theiz inspired by Dronelock mix en interview met Dronelock.

  1. Pingback: Theiz Inspired By Dronelock

Reacties zijn gesloten.