Theiz Promo mix September

Ik wil vanaf deze maand een nieuw item lanceren op Mousique : de theiz promo mix. De bedoeling is een mix te maken met materiaal wat ik her en der bijeen gesprokkeld heb de afgelopen maanden. Het gaat dus niet zo zijn dat het enkel muziek van die maand bevat, maar wel hoofdzakelijk recente muziek. Om het een meerwaarde te geven maak ik wel gebruik van audio fragmenten die ik onder andere van www.freesound.org af heb gehaald.

Naast de mix ook iedere maand een artikel over de artiesten en tracks die ik heb gebruikt. De bedoeling is om iets toe te voegen aan wat er al voor handen is op het net, en ik hoop uiteraard dat mijn mixen jullie dusdanig zullen bekoren dat ze niet enkel 1 maal beluisterd gaan worden+ daarom maak ik ze dan ook downloadbaar (mits de labels hier mee akkoord zijn).

Tracklist Promomix september 2014

 

1 Freesound.org – Robinhood76 – crackling radio

2 Soma -the Gare – Lewis Fautzi – Opaque

3 Freesound.org – uair01 – choir rehersal Utrecht

4 Narrowminded –  Highway Hypnosis(drvg cvltvre remix) – Huntercomplex

5 Freesound.org – Felix Blume – inside a church in Belgium

6 Love OD – Mentaloverdrive – Liverpoolstreet

7Freesound.org – Dominique Brodeur – Montreal Subway

8Epm Music – Day Labour – Esteban Adame – What I really think

9Ultimae – Burning Clouds ep – Lars Leonhard – Northeren Lights

10 Sonicmind – Cosmic Computer – Myles S Clarck – Nan

11 Epm Music – Day Labour – Esteban Adame – The Reason

12 Ultimae – Moon Pool – Circular Ashlands

13 Soma – the Gare Lewis Fautzi – The other side of reality

14 AYCB – Zukunft – Tesla 286 – Radius

15 Freesound.org – xserra – church salvador

16 Ultimae – Passages – Brando Lupi – Opal

17 Bullet Dodge – Gareth Whitehead & Tom Taylor – the Beginning (Mattias Vogt remix)

18 Bullet Dodge – Sean Ray – Deep ( Gareth Whitehead remix)

19 Mesa – Early – David Last – Night Loop

20 Ultimae – Moon Pool – Circular Lunokhod

21 Schemata – Drivetrain – Metro Beach

22 Ultimae – Moon Pool – Circular – Lunokhod

Heerlijk het geluid van zo´n ouderwetse krakende radio in combinatie met de sinistere sound van Opauque van Lewis Fautsi, van het album the Gare+ dit maakt een mooie intro. Opnames van een kerkkoor in een lege kerk er overheen maakt het geheel af. Dan komt de geweldige drvg cvltvre remix van Highway Hynosis erbij en hiermee maak ik / samen met fragmenten van een kerkkoor, opgenomen in België – een wonderwel passend geheel, erg fijn dit soort ontdekkingen tijdens een mix-sessie. Mental Overdrive met Liverpoolstreet komt er in en deze maakt samen met een opname uit de metro in Motreal, Canada, ook weer een sfeervol geheel. What I realy think van Esteban Adame matcht weer heel goed achter deze track door de donkere vibe, maar geeft tegelijk ook de mogelijkheid de sfeer een stukje om te buigen omdat de track redelijk leeg is. Northern Lights van Lars Leonard past hier perfect overheen om in een ambient sfeertje te raken. Nan een track van de verzamelaar Cosmic Computer introduceert na de ingedutte sounds een subtiele electro-groove. Dan schakelen we over op de warme Detroit-techno strings van “the Reason”, opnieuw van Day Labour van Esteban Adame. De gloedvolle ambient-groove van Ashlands van Circular sluit naadloos aan op de sfeer van Adame. The otherside of reality van Lewis Fautzi is weer een sfeervolle, ietwat duistere, track zeker met de monotone stem van een priester die een mis opdraagt, opgenomen ergens in Zuid Amerika. De sfeer blijft wat sinister als ik Radius van Tesla286 erin mix, maar die groove komt er wel heel lekker in, vind ik. Als ik dan Opal van Brando Lupi er in gooi ontstaat er weer een heel fijn sfeertje; zo’n mooie track is dat. Dan komt er een omslag in stijl die wonderwel heel goed werkt als the beginning in de Mattias Vogt remix erin komt. Dan komt er nog een track waar Gareth Whitehead een rol speelt, dit keer als remixer van dienst. Een groovy tech-house track gebruik ik niet vaak in mijn mixen, maar in deze setting (promo mix) zal dit wel vaker voor gaan komen, en dat vind ik absoluut niet erg. Het album early van david Last is een vreemd plaatje geworden, kan het niet echt vast prikken op een stijl, behalve dan “electronica”. Van dit album mix ik hier Nigthloop in dat klopt qua sfeer en toonaard wel redelijk. Dan is het weer tijd voor een streepje ambient van ultimae, Lunokhod van Circular gebruik ik hier als overgangstrack, en na nog een stukje fijne techno, Drivetrain met Metro beach, gebruik ik opnieuw Lunokhod om de mix af te sluiten.

Ik heb geprobeerd om verschillende stijlen te blenden tot een coherente mix die de luisteraar niet doet opschrikken als er een nieuwe plaat in komt, maar juist meeneemt in een bepaalde sfeer. De overgangen probeer ik zo organisch mogelijk te maken. Hopelijk is dat gelukt.

Ik wil aan deze eerste editie nog een klein wedstrijdje plakken. Ik ben opzoek naar een originele naam voor deze rubriek. De winnaar krijgt van mij een unieke gebrande cd met de eerste mix met een uniek hoesontwerp waarvan er maar 1 exemplaar bestaat. Wie weet wordt dat ooit nog een verzamel object!…