Interessante releases april/mei 2014

Even geen tijd voor uitputtende recensies, maar de onderstaande releases (sommige net uit, andere komen er snel aan) wil ik jullie zeker niet onthouden. Dus simpelweg een lijstje met zeven hoesjes, een paar zinnen, muziekjes en releasedatums. Dig it for yourself!

Mensenkinderen_Het_lied_van_schijn_en_wezenMensenkinderen – het lied van schijn en wezen
04-04-2014 (Northern Star)

Tweede studioalbum van Bas van Nienes en de zijnen. De `zijnen’ is echt een enorme troep gastmuzikanten deze keer. Kleine poëtische Nederlandstalige liedjes met een fijne indiepop orchestratie en een flinke scheut bijbelgetrouwheid.

unterweltenUnterwelten – unterwelten
14-04-2014 (Goomah)

Michiel Flamman (Solo) heeft de zoetigheid afgezworen en is verhuisd naar het hippe Berlijn. Aldaar heeft hij in stilte gewerkt aan het eerste album van zijn nieuwe project Unterwelten: een aangenaam donkere en intrigerende plaat die verrassende nieuwe wegen inslaat.

album-cmykOde To The Quiet – ode to the quiet
18-04-2014 (Band Bus)

Prachtig en indrukwekkend debuut uit Utrecht, van een groep muzikanten die al in diverse andere bands hun sporen hebben verdiend. Van zeer verstild tot theatraal, moeilijk in een hokje te plaatsen, maar gewoon bloedmooi en van zeer hoge kwaliteit!

everyday_robots_damon_albarnDamon Albarn – everyday robots
28-04-2014 (Parlophone)

Lome triphop-achtige plaat van de zanger van Blur, die in eerste instantie zelfs een beetje saai overkomt, maar de schijn bedriegt: groeibriljantje!

chad vangaalen shrink dustChad VanGaalen – shrink dust
29-04-2014 (Sub Pop)

Licht psychedelisch en experimenteel album van een unieke singer/songwriter. Origineel en onnavolgbaar.

nicola conte free soulsNicola Conte – free souls
01-05-2014 (Schema)

Italiaanse acidjazz/bossanova gigant, trad pas nog op met een geweldige band in Rotterdam en Amsterdam. Zijn nieuwe album komt bijna uit en ik kan niet wachten tot het zover is…

ray lamontagne supernovaRay Lamontagne – supernova
06-05-2014(RCA)

Ray is aangehaakt bij Dan Auerbach (Black Keys) en dat levert een lekker groovend album, waar de zoetigheid verkneed wordt met een flinke dosis rauwheid en dat levert een meeslepende plaat op die het beste van twee werelden combineert.