Bongomatik – bongomatik your life

bongomatik-your-lifeBongomatik, waar kennen we die naam ook al weer van? Het was een beroemd design bedrijf, dat in de jaren `50 furore maakte met hippe designs en slogans, en tegenwoordig staat voor hippe vintage (voor wie het hele verhaal wil weten, je kunt het hier lezen). Bongomatik is ook een tien(!)koppig muzikaal gezelschap uit Rotterdam dat een aanstekelijke mix brengt van latin, pop, jazz, soul en funk. Jazzy klanken, zuid-amerikaanse percussie, schetterende trompetten, meeslepende grooves, af en toe een Hammond orgel of een rauw gitaartje.

Op hun tweede album `Bongomatik Your Life’ zijn alle instrumenten steeds in een keer opgenomen, er werden geen overdubs e.d. gedaan. Het geeft het album haast een `live’ gevoel. De cd klinkt heel toegankelijk en soepeltjes, maar heeft tegelijk precies genoeg pit. Dat is een hele prestatie, het is absoluut niet gemakkelijk om dit genre zo overtuigend op plaat te krijgen als Bongomatik voor elkaar heeft gekregen. Niet voor niets wist de groep met hun debuutalbum de Colombiaanse hitlijst te bereiken, dat is toch geen sinecure voor een gezellige groep Rotterdammers.

Bongomatik

Het is wel muziek waar je je voor open moet stellen, het zal niet voor iedere `indie-snob’ zijn weggelegd. Maar een beetje zon en een lekker rosé’tje op een terrasje doen wonderen; zet de cd van Bongomatik op en de hemel op aarde wordt dicht benaderd. En zolang die zon nog niet in volle kracht doorbreekt brengt deze muziek de zon wel in je hoofd.

release: 01-11-2013 (No Can Do Music)

Bongomatik zijn:

Kim  Hoorweg aka Helga Zaagsel

Alberto Caicedo aka Beto

Yumarya Grijt aka Chi Chi Zaagsel

Thirza Prak aka Veggie Velma

Arend Niks aka Aguilar Niente

George Pancras aka Jorge Cruz

Jens Kerkhoff aka Al Siniterio

Leon den Engelsen aka Synth Sylvester

Mick Paauwe aka Mika Ela

Thomas Hilbrandie aka Thom Cruise