The World Of Dust – bhava

the world of dust bhavaHelaas kon ik tijdens het Snowstar festival op 13 december vorig jaar niet bij de luistersessie van The World Of Dust aanwezig zijn. Tijdens deze luistersessie, waar het album Bhava voor het eerst aan de wereld werd getoond, konden in een speciaal ingerichte ruimte een groep mensen met koptelefoons tegelijkertijd het hele album integraal beluisteren. Een mooie manier om in onze jachtige maatschappij van snel consumeren en vaak al even snel de aandacht weer verliezen, eens stilgezet te worden en met je hele wezen bijna 40 minuten onverdeelde aandacht te hebben voor een muzikaal kunstproduct. world of dust art 1Deze manier van werken past helemaal binnen het concept dat Stefan Breuer (o.a. Lost Bear, I Am Oak) met zijn project voor ogen heeft. Bhava is het product van een lange zoektocht naar verlichting, naar waarheid en naar rust. Geen eindproduct dus, maar eerder het begin van iets nieuws. Zoals de titel (bhava=wedergeboorte) lijkt uit te drukken.

Tja, wat moet je daar van denken? Is Bhava dan een soort vage new-age plaat geworden? Nee hoor, gelukkig niet, al draagt het album zeker een bepaalde spirituele lading. De muziek is een soort collage van singer/songwriter elementen, folk, soundscapes, omgevingsgeluiden, postrock en neoklassiek. world of dust art 2Hij doet hierdoor afwisselend denken aan Dakota Suite, Herrek, Minco Eggersman en Boards Of Canada.

Het album wordt geleverd in een gelimiteerde oplage, met een prachtige 44-pagina tellend boekje met kunstwerkjes van Breuer’s hand. Wederom een bijzonder album op het voortreffelijke Snowstar label.

officiële release: 13-12-2013 (Snowstar)

3 gedachtes over “The World Of Dust – bhava

  1. Erg jammer dat dit niet ergens te streamen is, want je bespreking heeft me erg nieuwsgierig gemaakt.

Reacties zijn gesloten.