Giant Giant Sand 06-11-2013 CCHA

Gian-Giant-Sand_Good-Luck-Suckers

Voor mij is ook Giant Giant Sand een ontdekking, her en der (ook hier op mousique) hoorde ik al wel wat waaien over de legendarische Howe Gelb, maar voor mij is dit een eerste kennismaking. Bij binnenkomst werd de status van Gelb bevestigd door een oud-collega van mijn vrouw. Hij volgt  Gelb al meer dan 20 jaar . Hij vertelde ons dat Gelb live ofwel geniaal is of het is helemaal niks. Benieuwd wat het deze avond zal worden…

Voorprogramma The Desoto Caucus bestaat dus uit allemaal leden van de 11 koppige (!) band waarmee Gelb met deze Giant Giant Sand tour op het podium staat. Deze heren komen uit Zweden, maar hun sound plaats je meer op een stoffige veranda ergens tussen de uitgestrekte akkers in Texas. Deze mannen zetten de avond goed in.

Na een drankje aan de bar keerden we terug naar onze plaatsen, alwaar een lichtelijk verbouwd podium propvol met instrumenten stond te wachten op de band. Na een eerste nummer was de toon gezet, dit is een avond dat Gelb en co er bovenop zitten. Heerlijke rootsrock, onvervalste country en fijne tex/mex wisselen elkaar af. Gelb praat de nummers aan elkaar op zijn onnavolgbare manier en er wordt ook tussen de muzikanten onderling gelachen. Het is zowel in de zaal als op het podium genieten. Soms kreeg ik zelfs een beetje het crooner gevoel, en dat bedoel ik positief. Ook heb ik genoten van de pedalsteel, die op een bepaald moment samen speelde met een van de gitaristen die zijn gitaar bespeelde als lapsteel.

Een heerlijk gekruid avondje muziek door top muzikanten waar het speelplezier van afspatte.

Deze track geeft de sfeer van de avond goed weer:

Een gedachte over “Giant Giant Sand 06-11-2013 CCHA

  1. Klinkt als een fijne avond!

    Overigens mag je gewoon spreken van Giant Sand….die momenteel een keer aan het opnemen is als Giant Giant Sand (met veel gastmuzikanten).

Reacties zijn gesloten.