The Minor Details – ep#1

minor details ep#1Steeds meer eigenwijze bandjes brengen tegenwoordig alleen nog maar op vinyl uit. Of dat commercieel gezien een goede zet is vraag ik me wel eens af, artistiek gezien is het absoluut een pre en een vinyljunkie als ik hoor je al helemaal niet klagen. Het eerste dat opvalt bij deze ep (zeg maar mini-album) is de frisse kanariegele kleur van het vinyl. Bij het vinyl krijg je trouwens een downloadcode en wie geen platenspelert heeft kan het ep’tje ook gewoon downloaden via de bandcamp pagina.

Even fris als het vinyl oogt klinkt deze Rotterdamse band. Noisepop zeggen ze zelf. Ik zeg: breed uitwaaierende indie die gaat van rock, new wave via folk en noise naar emopop. Lichtvoetige klanken, puntige liedjes, een puike productie.

minordetails-ep1-labelaMet het goed in het gehoor liggende Fear My Friends opent de acht nummers tellende ep, een wavey Editors-achtig liedje. Bij het tweede nummer, Black Souvenir, moet ik meer aan de emorock van The Appleseed Cast denken. De tekst is mooi en kwetsbaar: een jongen laat een voorwerp achter bij een meisje om vervolgens zelf het voorwerp weer te kopen, om zo samen iets te delen. Ceiling kabbelt op zeer aangename manier rustig voort, gedragen door een eenvoudig orgeldeuntje. Het sombere Iggy The Eskimo biedt dan weer stevig gitaarwerk in het begin, en later meerstemmige zang met een lichtere begeleiding.

minordetails-ep1-labelbOp de b-kant gaat het verder met Glassface, een frisse indie-rocker. En als je soms zou denken dat The Minor Details nu wel door hun sterke liedjes heen zijn, niets is minder waar: No Undos begint als electropop met een aanstekelijk synth-deuntje, maar even later vallen de gitaren in. Ik vind de zang hier ook erg sterk. De combinatie van de mannen- en vrouwenstem hier doet me een beetje denken aan Arjen en Lydia (van This Beautiful Mess). Weapons is een Sonic Youth achtige track, die rustig wordt opgebouwd maar waar allengs de ontstemde gitaren en noise de overhand nemen. Goed gedaan.

De ep sluit overtuigend af met `2-1=0’, `when you think it’s finally over, we’ll do it again’. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, althans in elk geval wat betreft de onderhavige muziek. Kom maar op met dat volwaardige studioalbum! Of gewoon een tweede ep.

beluisteren en bestellen kan via de bandcamp pagina van The Minor Details.

Een gedachte over “The Minor Details – ep#1

  1. Pingback: Wild Wild Ambient Boys – we don’t rock | mousique.nl

Reacties zijn gesloten.