British Sea Power: from the sea to the land beyond

from-the-sea-to-the-land-beyond-2012-001-bathers-in-sea-590x206

Op de valreep in 2013 komt daar ineens dit prachtige album van British Sea Power: From The Sea To The Land Beyond. Het is geen gewoon album, maar een soundtrack bij een film, de gelijknamige BBC documentaire waarin filmmateriaal van de Engelse kust is te zien (over een periode van 100 jaar verzameld). British Sea Power maakter eerder al eens een soundtrack voor de film Man Of Aran, en dat zullen ze bij de BBC onthouden hebben. BSP hergebruikt veel oud materiaal op deze soundtrack, maar ze steken het wel weer in een nieuw jasje. Ik heb de docu bekeken, het is toch een plus om de beelden bij de muziek te zien, maar ook zonder de beelden is dit een fantastisch mooie plaat. Zo horen we British Sea Power graag!

hieronder een hoofstukje uit de film:

7 gedachtes over “British Sea Power: from the sea to the land beyond

  1. Ik hoorde de stream op de site van The Guardian en was ook behoorlijk onder de indruk. De nadruk ligt op de ‘tedere kant’ van BSP, maar die is vaak ook erg mooi!

    • zeker, overwegend teder, maar op een bepaald moment, als de bommenwerpers binnenvliegen en de muziek ineens een onheilspellend karakter krijgt: brrrr… het is trouwens sowieso erg goed gedaan, de combinatie van beelden en muziek. maar daarvoor moet je dan toch echt de docu zien. maar de muziek is op zichzelf al een film zonder beelden.

  2. Wauw, dit klinkt echt erg goed. Deze kant van British Sea Power bevalt mij wel. Meer denk ik dan de wat meer standaard liedjesalbums.

  3. Pingback: jaarlijst 2013 | mousique.nl

Reacties zijn gesloten.