Museumconcert Monkeys and Mermaids Orchestra 18-08 Genk

percussie van regendruppels en Jazzy pop…m&m

Afgelopen zondag mocht ik (opnieuw) een museumconcert bijwonen in de tuin van het Emile van Doren Museum. Helaas lieten de weergoden het deze zondag een beetje afweten en was de tent waarin het concert plaatsvond in tegenzetlling tot de vorige keer niet open, maar voorzien van zijflappen. De regen maakt het dan ook wel weer speciaal, alsof de natuur zelf de percussie toevoegt, in de vorm van regendruppels op het tentzeil.

De muziek van Monkeys and Mermaids Orchestra had deze toevoeging overigens absoluut niet nodig. Het betreft prachtig ingetogen jazzy pop, gespeeld door geschoolde muzikanten, zonder dat de techniek het gevoel in de weg staat. De muzikanten speelden echt in dienst van de groep. Monkeys and Mermaids Orchestra is de band rond singer-songwriter Anne Marie Honggokoesoemo (vocals, piano). Verder doen mee Bart Borremans (guitar, ukulele, bass), Herlinde Verheyden (cello, vocals), Diedrik Boyen (drums, synths) en Laura Gils (vocals).

De arrangement waren zeer open en transparant. Ook als de nummers naar een climax opgebouwd werden, bleef er ademruimte in het geheel. Erg knap. Speciale vermelding verdient in mij ogen de ritmesectie. De drummer en de bassist gaven, zonder de breekbaarheid van de liedjes te verstoren, een relaxte groove aan het geheel.  Zou de bandnaam kunnen slaan op de relaxte groove van de mannen (de Monkeys), die samensmelt met de dromerig pracht van de dames (de Mermaids ?). Mij lijkt deze verklaring erg aannemelijk.

Ik heb genoten. Ik had mijn zondagmiddag niet veel beter kunnen besteden.

Een gedachte over “Museumconcert Monkeys and Mermaids Orchestra 18-08 Genk

  1. Fijne relaxte muziek dit, Theiz!
    Bijgeluiden bij muziek… Tja, dat kan fijn zijn, maar ook storend. Wat ik bijvoorbeeld heel irritant vind, is als ik muziek draai in de auto (en met bijrijders niet op het hoogste volume), dat dan het wegdek een soort toonsoort geeft, dat net niet matcht met de toonsoort van mijn muziek. Ik had dat nog op de Franse autobaan. Gruwelijk zelfs.

Reacties zijn gesloten.