la liste week 24

Peter

John Vanderslice: dagger beach
11-06-2013 (selfreleased)

Volledig in eigen beheer en met behulp van een crowdfuning (Kickstarter) tot stand gekomen is het nieuwe album van John Vanderslice: Dagger Beach. Het album zou geïnspireerd zijn door eindeloze wandelingen die Vanderslice in de bossen hield, zoals meteen al blijkt in opener Raw Wood (`in the deep dark woods, alone with my fears’) en uit de voor Vanderslice toch wat rauwere sounds van het geheel. Nog steeds is het powerpop met subtiel uitgewerkte composities, maar het is meer folky dan ooit (ondanks alle toegevoegde bliepjes en orchestraties). Vanderslice zal nooit een plaat maken die inslaat als een bom, maar wel heerlijke platen voor stemmige momenten, en hij wordt toch iedere keer weer een beetje beter.

April March & Aquaserge
21-05-2013 (Freaksville/Konkurrent)

April March (echte naam Elinor Blake) is een eigenzinnige Californische, die ineens een flinke brok bekendheid in de schoot geworpen kreeg toen haar liedje Chick Habbit door Quentin Tarantino werd geleend voor Death Proof. Op dit album werkt ze samen met Aquaserge en dat klinkt alsof het nergens anders dan in het Parijs van de jaren `60 gemaakt had kunnen worden. Of toch in Schotland misschien, de muziek heeft een hoog Belle&Sebastian gehalte (al is het zeker niet hetzelfde). Serge Gainsbourg is nooit ver weg, alsook Brigitte Bardot. Met medewerking van Julien Barbagallo (Tame Impala) en Benjamin Glibert (Melody’s Echo Chamber) en geproduceerd door niemand minder dan John McEntire (Tortoise). Tweepop van de bovenste plank.

Lily & Madeleine: the weight of the globe
10-06-2013 (Asthmatic Kitty/Konkurrent)

Dit kleinood (een eptje met 5 liedjes van samen ruim een kwartier) is een ware streling voor de trommelvliezen. De jongedames hebben stemmen die zo helder klinken dat het bijna onverdraaglijk is. Gelukkig worden deze parels ingebed in pretentieloze eenvoudige liedjes die zo weinig mogelijk afleiden van de pure schoonheid waar het hier om draait. Thematisch een coming of age plaatje, op het puike Asthmatic Kitten label van Sufjan Stevens. Ongelofelijk prestatie, deze dames zijn nog maar 16 en 18 jaar oud, stel je voor wat deze talenten nog voor moois gaan voortbrengen gedurende de rest van hun leven. Luister zelf maar.


Daan

Lotte Kestner – The Bluebird of Happiness    lotte kestner
03-03-2013 (Saint Marie)

Lotte Kestner is de zangeres van de dreampopband Trespassers William. Met deze plaat heeft ze iets gemaakt wat je zou kunnen omschrijven als dreamfolk. Erg ingetogen, maar mooie details. De cover van het liedje Halo van Beyoncé (jawel!) valt direct op. Een indrukwekkend album.

7 gedachtes over “la liste week 24

  1. Anna-Lynne Williams mag er inderdaad wezen! Trespassers William is groots, haar solowerken onder het alias Lotte Kestner met vele covers mogen er ook wezen. Check ook eens haar andere band Ormonde:

  2. Grappig, Peter. Die Lily & Madeleine tipte ik een tijd terug ook in ‘La Liste’. Inderdaad veelbelovend!

    • haha, nu je het zeg, Daan, dat is waar ook (straal vergeten). we zitten wel aardig op een lijn in elk geval…

Reacties zijn gesloten.