Agnes Obel CCHA 20-05-2013

Agnes Obel (& support David Lemaitre), CCHA, 20-05-2013

Op de avond van Pinkstermaandag trok ik samen met mijn echtgenote naar het Cultureel Centrum in Hasselt om te gaan genieten van Agnes Obel en hopelijk ook van supportact David Lemaitre. We mochten plaatsnemen op een cool lounge-zeteltje op het balkon. Eigenlijk een heel aangename manier om een concert vanuit zo’n zeteltje te kunnen volgen.

david lemaitreDavid Lemaitre stond alleen op het podium met enkel zijn gitaar en wat effecten. En hij maakte indruk. Mooie songs met hier en daar een goed gebruikt effect en een stem die in het hoog aan Jef Buckley deed denken. Ook de opbouw en de dynamiek, van zeer verstild naar groots en andersom deed ons aan Buckley denken. Niettemin heeft Lemaitre m.i. toch een eigen geluid; van hem kunnen we nog veel moois verwachten. We hebben echt genoten van deze nieuwe ontdekking. Bij het laatste nummer van de set wilden we eigenlijk nog wel wat meer.

Agnes Obel deelde het podium met celliste Anne Ostee en een violiste waarvan ik de naam niet kan achterhalen. De stemmen van de drie dames vormden een `perfect blend’. Obel en Ostee zongen veel samen en soms viel de violiste in, hetgeen zorgde voor enkele magische momenten. De muziek hield het midden tussen hedendaags klassiek, folk en Tim Burton-achtige filmmuziek. Wij hebben de cd Philharmonics van Obel in ons bezit, maar live had de sobere muziek voor mij een veel grotere impact. Af en toe maakten de strijkers gebruik van effectapparatuur, maar de nadruk lag toch op de akoestische instrumenten. agnes obel Wat ik heel mooi vond in de meer folky nummers was dat ze de mysterieuze sfeer van bijvoorbeeld Clannad benaderden, zonder te verzanden in Keltische kitsch.  Bij een volgende passage van Obel in onze buurt ben ik zeker weer van de partij.

Mede door het kraakheldere geluid van het CCHA (David Lemaitre merkte nog op dat hij nog nooit in een zaal met een zo mooie akoestiek gespeeld had) hebben we kunnen genieten van een avondje sfeervolle muziek.

Om een indruk te geven, hier wat filmpjes (van andere optredens):

5 gedachtes over “Agnes Obel CCHA 20-05-2013

  1. Klinkt wederom goed Theiz!
    Anne OstSee aka Anne Müller heeft ook met Nils Frahm een heel fraai album gemaakt. De violiste is overigens Mika Posen (alias The Meek).

Reacties zijn gesloten.