Recensie: The Man Who Died In His Boat by Grouper

Een herinnering uit de tienertijd van Liz Harris (aka Grouper) was het verdwijnen van een visser met zijn boot. Dagen later spoelde een lege boot aan. De boot was niet gekapseisd of vernield. De visser was gewoon verdwenen.
Stel je zo’n drijvende, door de wind bewogen, mysterieuze en misschien ook wel onheilspellende muzikale boot voor. Ze drijft af op mooie tonen, gelagerde zang, geluidjes, gitaar en drones. Hoor je het voor je?
Nu, stel je voor dat jij in dat bootje ligt. Meedobberend, drijvend, golvend, stormend. De muziek past je als een boot die je al deinend onder schuivende wolken door voert.
Het enige gevaar dat je loopt is dat je er zo meteen achter komt dat je, zonder het te merken, uit de boot gegleden bent en zachtjes in het donkere water naar de bodem zakt. Verdrinken in onheilspellend heerlijke ambient / dreampop  die helemaal past bij deze ijskoude maart. Ik teken ervoor.

Luister maar eens naar het heerlijke Vital:

Cover the long way

Advertenties

6 gedachtes over “Recensie: The Man Who Died In His Boat by Grouper

  1. Ha, dit lijkt wel een geleide meditatie… 😉
    Maar mooie sfeertekening van een fraai plaatje, David!

  2. Mooi geschreven, David! Heb ‘m ook beluisterd. Ergens zou de muziek me aan moeten spreken, maar vooralsnog is het bootje me wat te stuurloos helaas.

  3. Pingback: jaarlijst 2013 | mousique.nl

Reacties zijn gesloten.