la liste week 5

Peter

The Joy Formidable (Atlantic, 22-01-2013)

Niet voor niets stond The Joy Formidable afgelopen herfst in het voorprogramma van Muse. Puntige uptempo, opzwepende, pompende, lekker in het gehoorliggende stadion-rockliedjes, volgens een vaste formule. Past goed bij de technische en wat klinische sound van Muse. Je vergeet het ook weer snel, en dat is natuurlijk een voordeel bij een voorprogramma. De band komt nu met hun tweede album Wolf’s Law, dat iets spannender klinkt dan debuut The Big Roar, maar het blijft in-your-face stadionrock. En dat is soms best lekker, zolang het niet al te veel op Muse gaat lijken.

On An On: give in (Roll Call Records/City Slang/Konkurrent, 29-01-2013)

Give In start met het sterke nummer Ghosts, dat begint met een heerlijk dromerige gitaargroove, melodieuze zang en knetterende drums. Veel herhaling, maar zorgvuldig opgebouwd en een bridge zoals een bridge moet zijn. Mijn aandacht is gevangen.
Het album is geproduceerd door Dave Newfeld, die ook Broken Social Scene produceerde, en dat is te horen. De subtiele, rijke en atmosferische sound doet geregeld aan die band denken. On An On levert met hun debuut indiepop van de bovenste plank. En dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Nosaj Thing: home (Innovative Leisure/Bertus, 28-01-2013)

Het debuutalbum `Drift’ van deze jonge producer uit LA (genaamd Jason Chung) werd lovend ontvangen. Ergens tussen Boards of Canada, James Blake en Flying Lotus in beweegt hij zich op geheel eigen wijze. Het talent heeft al samengwerkt met The XX, Flying Lotus, Charlotte Gainsbourgh en Beck en op dit tweede album heeft hij zelf voor de verandering twee vocalisten gestrikt om een duit in het zakje te doen: Toro y Moi (vocals op Try) en Kazu Makino van Blonde Redhead (vocals op Elclipse/Blue. Vooral die laatste (track 2 op de cd) bevalt mij heel goed. Het album als geheel kun je typeren als lichtelijk bedwelmende intelligente post-dubstep electonica o.i.d.


Mathijs

Junip: the line of firejunip_lineoffire_270px

Een song is het maar die door de band van Jose Gonzales is vrij gegeven als album teaser voor hun dit voor jaar uit te komen album. een mooie dromerige song die de sound van de band goed neer zet, niet hun beste maar toch erg fijn. je kunt de track hier downloaden

Lusine: another tommorowartworks-000033673686-mv68cw-crop

Ook lusine komt met ep uit als teaser voor hun nieuwe album, heb deze op Spotify al een paar keer beluisterd. Ik vind de richting die in is geslagen sind two dots niet zo goed als het oudere werk maar toch nog steeds erg goed. Subtiele zang en een poppy electronica liedje, dat kan heel fout commercieel klinken maar hier pakt dat goed uit.

Ludovico Einaudi: in a time lapsein a time lapse

Een artiest die ik heb leren kennen door de nieuw album tips in Spotify. Fijnen subtiele piano stukken, met voldoende spanning om niet te gaan vervelen, maar ook geen experimenteel minimalisme. Een mooi evenwicht tussen goed in het gehoor liggen en spanning. Mooie intiemere stukken en ook stukken die prachtig opbouwen naar een bombastische Orchesteratie. Mooi evenwichtig album van een ervaren componist. Onze vrienden van Wikipedia weten te melden dat zijn muziek veel voor sound tracks gebruikt wordt, en dat valt er aan af te horen, mooie spannings boog, rustige stukken en emotioneel geladen climaxen. Perfect om een verhaal te ondersteunen en te benadrukken. Even terug naar het album: Corale en In A Timelapse de eerst twee nummeers zijn ingetogen en klein, daarna wordt het al meer bombast in Life. Voor mij de topper in Bombast: Newtons Cradle begint heel minimaal met een dubby electronische baslijn, en bouwt langzaam maar zeker op naar een Heerlijke climax die mij de adem beneemt en dan weer terug naar de rust… geniet ervan !


Daan

The Gena Rowlands Unite – Flesh and Spirits

Dit jaar koop ik slechts één album per maand, genoeg reden dus om mijn huidige collectie eens langs te gaan. Dat doe ik op alfabetische volgorde.

Vandaag kwam ik bij een door mij niet veel gedraaide plaat van Anti-Social Music en The Gena Rowlands Band. Zwaarmoedig geluid, zeker anti-sociaal, maar wel interessant. Van The Gena Rowlands Band besloot ik wat meer te luisteren. Hun album ‘Flesh and Spirits’ maakte meteen indruk. Klinkt catchy en melancholisch. Ik kan de stijl niet zo één, twee, drie, beschrijven. De tekst van het eerste liedje trok meteen mijn aandacht:

So I read the book you left by the bed 
By some king named James and what I think it said, is:

Fuckups of the world unite and come with me to glory
Where there’s room for all the losers who believe the gospel story

Son Lux – At War with Walls & Mazes 

Waar kende ik deze naam nou van? Oh ja, van dat project s / s / s waar Sufjan Stevens aan meewerkte. Een tijd geleden door mij besproken. Ikweet nog  niet wat ik na één luisterbeurt moet vinden van dit album van deze freakerige elektronica-componist.  Ik weet wel dat het je niets hoeft te kosten om ‘m te downloaden.

 

6 gedachtes over “la liste week 5

  1. Jose Gonzalez, lang niets van gehoord.
    Nu moet ik zeggen dat ik smans solowerk beter vind dan wat hij met Junip doet, ook dit overtuigd me nog niet echt. zijn laatste soloalbum is al weer uit 2007, wordt tijd voor een nieuwe…

  2. Ludovico Einaudi is een geweldige, doorgewinterde Italiaanse pianist, die vaak experimenteert met andere genres. Le Onde (1996), Eden Roc (1999) en Divenire (2007) zijn ook aanraders. Deze nieuwe doet me wel aan Olafur Árnalds, Clint Mansell en Max Richter denken…

    Nosaj Thing (een grappige verdraaiing van zijn eigen naam) moet ik nog beter beluisteren -promo ligt hier- want het zit tussen niets en iets in. Inderdaad dat nummer met Kazu is fraai. Het debuut is overigens onverkrijgbaar, tenzij je er 99 dollar voor over hebt 😉

Reacties zijn gesloten.