Bon Iver Stems project

bon iver stemsBon Iver Stems Project ( Bon Iver /Spotify)

Men neme een band die in 2012 twee grammy’s op de schoorsteenmantel mocht zetten. Men neme een de individuele audiotracks tracks (stems) van alles nummers op hun bejubelde album. Men geeft de fans carte blanche hier mee aan de slag te gaan. Vervolgens laat je dezelfde fans elkaar beoordelen. Uit de best beoordeelde tracks kiest de band de beste tracks en brengt deze tracks uit als een Spotify-only remix album…

Ik heb her hier over het Stems project van Bon Iver. Jammer dat ik het nu pas gezien heb, want ik had daar maar wat graag aan mee gedaan. Dan maar een bespreking op mousique, the next best thing. Ik moet zeggen dat in eerste oor opslag de kwaliteit van de herwerkingen vrij hoog ligt. Het hele album ademt een soort van slowcore meets electronica sfeer. Ik hoor echto’s van the Album Leaf, Boards of Canada en Slow Dive. Maar ook James Blake-achtige klanken, en dat allemaal binnen een Bon Iver kader.

Perth in de teen daze remix pakt het op een fijne wijze aan en weet de sfeer van het nummer heerlijk loom en relaxed neer te zetten, sterke opener. Direct een van mijn favorieten. De Plastic Electro versie van Minnesota sprak mij minder aan maar wordt bij elke luisterbeurt beter met  zijn heerlijk overstuurde strings. Michicant komt in een verrassende indie rap versie erg relaxed…  Zo staan er nog een hele resem stemmige reworks op dit streaming album maar nergens raakt het mij zo als de boven genoemde remixen.

Dit het derde remix album op rij waar ik aandacht aan besteed, maar bij een project dat de kans bied aan allemaal onbekend talent op een platform van dit niveau, vind ik bijzonder genoeg om toch even bij stil te staan. Petje af voor Bon Iver dat ze anderen laten mee liften op de golf van hun succes !

Hier kun je meer inzendingen van de verschillende tracks vinden

2 gedachtes over “Bon Iver Stems project

  1. ‘Petje af voor Bon Iver dat ze anderen laten mee liften op de golf van hun succes!’ Mooi. 🙂 Bedankt voor de tip, Mathijs.

  2. leuk initiatief inderdaad; maar een echt goede remix maken dat is nog een hele kunst uiteraard, daar slaagt niet iedereen even goed in..

Reacties zijn gesloten.