Recensie: The Pines by Phantom Limb

If Aretha Franklin were to attempt a Neil Young covers album, then it would probably sound a lot like The Pines“. Aldus een zinnetje uit een reactie op deze cd. Naast de vele variaties die er zijn in de country wereld (alternative country, country rock, traditional country e.d.) komt Phantom Limb met country soul op de proppen. En wat klinkt dat goed!
Net zoals bij Mumford and Sons is het verbazingwekkend om er achter te komen dat dit een Britse band is, en wel uit Bristol. Ze klinken op en top Amerikaans met een heerlijke mix van blues, country, soul en gospel.
Yolanda Quartey heeft de vocale leiding en daar zijn we blij mee. Wat een lekkere stem. Ze heeft haar sporen als achtergrond zangeres al verdiend bij Massive Attack, Dizzee Rascal en Will Young. Nu staat ze zelf vooraan en geeft ze Phantom Limb dat eigen geluid.
Hieronder een kennismaking:

Advertenties

6 gedachtes over “Recensie: The Pines by Phantom Limb

  1. Lekker plaatje! Ik word vooral geraakt door die heerlijke soulvolle stem van die Yolanda Quartey. Ik zag haar inderdaad ooit bij Massive Attack schitteren, live in het Westerpark. Dat klonk ongeveer zo:

  2. Ja, het is de stem die het ‘m doet. Helemaal mee eens. Heel wat andere koek trouwens, je filmpje, maar wel mooi.

    • Massive Attack heeft natuurlijk heel wat betere nummers, maar zelfs dit soort liedjes stonden als een huis door haar stem. Die lichtshow met die horizontale lichtbalken was trouwens ook heel indrukwekkend. En de bassen natuurlijk: diep in het middenrif!!

  3. Idd, een heel goeie stem! Tot nu toe vind ik de liedjes zelf niet zo bijzonder, maar misschien moet ik het nog een luisterbeurt gunnen.

  4. Pingback: Eurosonic-Noorderslag (9 t/m 12 januari 2013) « mousique.nl

Reacties zijn gesloten.