Alternatieve Kerstmuziek

Op mijn Facebookpagina bied ik mijn ‘vrienden’ sinds een kleine week elke dag een kerstliedje aan. Ik ga door tot oudejaarsdag. Omdat ik hier al menige draad heb opgezet, wil ik dat m.b.t. kerstmuziek op Mousique nu niet doen. Nu mag al het licht vallen op de eindejaarslijstjes. Toch kan ik het niet nalaten aandacht te vragen voor het label Sounds Familyre. Daniel Smith a.k.a. Danielson is hiervan de baas. Elk jaar bieden zij een album vol alternatieve kerstliedjes aan. Gratis te downloaden via hun bandcamppagina. Je vindt hier artiesten en bands als Danielson zelf, Sufjan Stevens, Wovenhand, Liz Janes, The Innocence Mission, Soul-Junk, enz. enz.  Deel 4 is nu aan het verschijnen. Elke dag komt er een nieuw liedje bij. De andere drie albums kun je er ook nog vinden. Het is een kleine moeite ze te downloaden en je verzameling met prachtige en soms behoorlijke excentrieke kerstliedjes uit te breiden. Van harte aanbevolen!

8 gedachtes over “Alternatieve Kerstmuziek

  1. Dat zag ik later ook, David. Ik heb ze ooit in het jaar dat ze uitkwamen gratis gedownload. Nou ja, 4 dollar is natuurlijk ook niet zo veel… En je steunt er wel een heel leuk label mee!

  2. Met afstand het meest bizarre kerstalbum dat ik dit jaar vond, is ‘Stalking Stuffers: Coal for the Stocking in Your Soul’ van Chad Thomas Johnston. Daarop wordt gegrossierd in uiteenlopende stijlen als folk, pop, rock, noise, shoegaze, postrock en rockabilly. De songtitels zijn regelmatig zeer grappig: ‘Silver Bells of Destruction’, ‘I’ll be droned for Christmas’, ‘Holiday Trash Medley’, ‘Frosty, the Psycho Shoegazer Snowman’ en ‘Bethlehem the 51th State Sufjan.’ Via deze link kun je terecht bij de gratis download: http://chadthomasjohnston.com/2011/11/i-met-my-wife-because-i-made-a-christmas-record-download-the-lp-for-free/ Enjoy!

Reacties zijn gesloten.