Video: Explosions in the sky Be comfortable, Creature

Mousique heeft op z’n tijd behoefte aan een lekker portie postrock. Eén van de grootste band uit dit genre, Explosions in the sky, kwam dit voorjaar met een nieuwe schijf: Take care, take care, take care. Verrassend is het daarop allang niet meer en het niveau van hun meesterwerk The earth is not a cold place wordt ook niet meer gehaald. Maar Be comfortable, Creature is toch best een heel fijn nummer, met weemoedige gitaren en een prachtige opbouw. Het bijbehorend clipje is niet zo episch als de muziek, maar wel prettig gestoord. Een aparte toepasssing van ‘Zoekt en gij zult (bijna) vinden’ of een omgekeerde versie van dr. Jekyll and Mr. Hyde.

3 gedachtes over “Video: Explosions in the sky Be comfortable, Creature

  1. Ben Explosions in the Sky – Take Care aan het luisteren. En nu ook maar even hun ‘the earth is not…’ Ik kom er pas laat achter, maar ik vind het erg mooie muziek. Kwam het tegen in de bibliotheek en moest even op Mousique controleren of er als iets over was geschreven. En ja hoor. Een mooie video waar nog niemand op heeft gereageerd. Bij deze Kees.

  2. Dank David! The Earth is not a cold place is van tijdloze schoonheid. Ik noemde het ook al bij mijn Memento Mori – Liedjes over de Dood. Met deze plaat heb je wel hun meesterwerk te pakken, alhoewel voorganger ‘Those Who tell the truth shall die, etc.’ ook prachtig is. Die kwam net voor 11-9 uit en heeft een vliegtuig op de voorkant… Bizar!

    • Ik las inderdaad dat hij op de luchthaven wel wat uit te leggen had. Die tekst stond ook op zijn gitaar… Inderdaad bizar.

Reacties zijn gesloten.