3 x easy listening

In navolging van Daniel hier ook een 3x. Maar dan easy listening. Twee recent uitgebrachte cd’s en een klassieker.

The Milk Carton Kids / Prologue (2011)
The Milk Carton Kids zijn Joey Ryan en Ken(neth) Pattengale. Beide hebben eerder op eigen naam cd’s uitgebracht. In het voorjaar hebben ze hun eerste cd opgenomen ‘Retrospect’. Vorige maand is hun tweede cd uitgekomen met de titel ‘Prologue’. Waar retrospect in het teken staat van hun solocarrière, kijkt Prologue vooruit. En aangezien het een prologue is zal er vast meer volgen.
Zelf werd ik verrast door de schoonheid van de liedjes. Mooi om ’s avonds op te zetten en heerlijk weg te dromen. Ben je op zoek naar heerlijk relaxte muziek dan zit je helemaal goed. Maar daar zit ook wel een beetje het manco. Ik mis wat peper. Het is mooi, maar kabbelt teveel. Er zit te weinig eigenheid in de muziek om echt boven anderen uit te stijgen.
Gratis download op http://www.themilkcartonkids.com/

Michael Franks / Time Together (2011)
Al heel lang ben ik grote fan van de meester van de smooth jazz, Michael Franks. Niet dat deze muziek wekelijks in mijn cd speler zit, maar een paar keer per jaar moet de verzamel-cd ‘The Art of Love’ zeker klinken. En nu is er dan Time Together. De nieuwste
aanwinst in de lange lijst van ongeveer 20 lp’s/cd’s sinds 1975. Vroeger had ik
een bandje van de cd Passion Fruit. Sindsdien mag Michael Franks niet meer
ontbreken. Van de nummers die ik heb gehoord van deze nieuwe cd, is er niet heel veel nieuws onder de zon. Niet in negatieve zin overigens. Franks is altijd op niveau. Mooie, kunstige en soms grappige teksten, heerlijke melodieën en alle ruimte aan fantastische muzikanten om hun talent te laten horen. Dit alles in het bekende brazilian smooth jasje met als centrum de zachte fluwelen stem van Franks. Wat mij betreft het beste dat er te vinden is in het smooth jazz genre.

Ry Cooder / Boomer’s Story (1972)
Als sluiter van de rij een hele oude en één van mijn favorieten.
Voor mij nog steeds de beste cd van Cooder, maar dat is vaker de eerste cd van
een artiest die je in je bezit krijgt. De slide-virtuoos met lekkere relaxte americana.
Misschien speel ik hier vals en is dit geen echte easy listening, maar op een
relaxte avond in goed gezelschap zet ik deze cd regelmatig op. Heerlijk!

3 gedachtes over “3 x easy listening

  1. Grappig, het lijkt wel een trend te worden, die trio-recensies, jij was met net voor met deze, ik had er voor vandaag ook een gepland over vrouwelijke singer/songwriters. misschien een nieuwe Mousique-traditie?

    Michael Franks is inderdaad een grootheid, ik heb ook een verzamelcd van hem, Backward Glance. Niet dat ik het heel vaak draai, maar hij is wel een meesterlijk liedjesschrijver. Je kunt hem de hele avond draaien als achtergrondmuziek en niets door hebben, zo smooth is het, maar het gaat ook niet vervelen. Ry Cooder kennen we ook wel, maar The Milk Carton Kids had ik nog nooit van gehoord. Ik zal het eens checken.

  2. Pingback: Mousique for Free « mousique

Reacties zijn gesloten.