nieuw album Imogen Heap op komst

Jon Hopkins is de afgelopen jaren aardig bezig zich een faam als producer te verwerven. Op het laatste album van Coldplay verzorgde hij de intro van Life in Technicolor. Momenteel gooit hij hoge ogen in zijn samenwerking met King Creosote; de twee heren schopten het met Diamond Mine tot de Mercury Price longlist (6 september weten we meer). Hopkins ken ik echter vooral van zijn samenwerking met Imogen Heap, de zangeres die perfectie tot norm verhief en een excentriciteit  uitstraalt waar het fenomeen Lady Gagaeen puntje aan kan zuigen. Ze heeft ons een paar mooie albums geschonken, waarvan mijn persoonlijke favoriet Speak For Yourself is. Na een lange stilte is nu haar nieuwste album op komst: Propeller Seeds.

Begin maart begon het opnameproces van haar nieuwste album, met de inzending van honderden locatie-samples van fans. Heap wilde al deze `propeller seeds’ verwerken in haar muziek. Eind maart verscheen al een eerste single, lifeline, en begin juli verscheen de tweede, propeller seeds.

Bij wijze van voorproefje hier de twee liedjes:

Advertenties

Een gedachte over “nieuw album Imogen Heap op komst

  1. Best mooie liedjes, maar ik vind de productie mooier dan de melodie en zang zelve. Ik was deze vrouw ook al tegengekomen op het solo-album Contact Note van Jon Hopkins. Daar zingt ze wel de sterren van de hemel. Sowieso is dat een magnifiek album van Hopkins.

Reacties zijn gesloten.