15 gedachtes over “Recensie: Venturo Breathing

 1. Post-metal hoort echt bij bands als Isis en Neurosis. De nadruk ligt veel minder op de snelle riffs, maar meer op sfeer. Tegelijk wordt er vaak nog wel geschreeuwd of gegrunt. Stevig blijft het…

  Op de site van Venturo (gewoon even de cover van het album in de recensie aanklikken) vind je alle nummers. Kun je gewoon even luisteren. Sympathiek van die jongens.

  • The God Machine is toch de voormalige band van die gast van Sophia?
   Sophia vind ik heel mooi. Ik heb People are seasons. Is God Machine vergelijkbaar of heftiger?

   • The God Machine is heftiger, intenser en spannender….en dat terwijl ik Sophia op handen draag.
    The God Machine staat in mijn TOP10 allertijden, maar het gevoel dat ik bij hun muziek krijg is nauwelijks te beschrijven…gelukkig zijn hun beider albums weer verkrijgbaar; een paar voorbeelden (ik zal rustig beginnen…en zit ze uit, want er zit altijd een prachtig emotionele omslag in; mooiste nummer “the blind man” kan ik niet vinden)

   • Dank Jan Willem voor deze greep uit het oeuvre van The God Machine. Het is zeker een stuk heftiger dan Sophia. Het doet me een beetje denken aan Nine Inch Nails, maar dan niet zo industrial, maar meer gitaar. Het is in ieder geval behoorlijk emotioneel allemaal.
    Home vind ik een mooi nummer en dito clipje. Behoorlijk veel religieuze metaforen daarin trouwens. En men heeft goed naar de clip van Losing my religion van REM gekeken…

    Sophia spreekt me toch iets meer aan. Bovendien zijn de cd’s wel behoorlijk prijzig….

    p.s. nieuwe foto in je avatar?

 2. The God Machine is een 10, Sophia een goede 7…echt, als je bij de eerste begonnen bent dan zijn de Sophia platen even slikken. Van Sophia is het nummer “The River Song” nog het meest God Machine achtig. NIN hoor ik er niet in, wel een Tool meets Smashing Pumpkins, maar dan beter (ja ik ben fan).

  • Tja, met fans is het altijd lastig discussieren… Ik ken eerlijk gezegd van Sophia alleen People are all seasons, en dat vind ik gewoon een prachtig album, zeker ook door de strijkers. De rest van het oeuvre ken ik niet.
   Ik moest ook behoorlijk omschakelen naar de behoorlijk heftige rock van The God Machine. Ach, wie weet. Dit nummer van Sophia is ook mooi!
   NIN bedoelde ik meer n.a.v. de getergde uithalen en de boosheid. Muzikaal verschilt het wel behoorlijk. Tool vind ik nog – muzikaal dan – heavier. Tekstueel word ik altijd wel een beetje moe van Maynards occulte spitsvondigheden. De clipjes zijn wel weer heel fraai. Smashing Pumpkins is ook een oude liefde, die ik pas weer herontdekt heb (eerste drie albums; en volgens Daniel D. moet ik toch ook echt Adore een kans geven).

   • Ik denk dat Daniel D. een punt heeft. Maar soms wilde ik dat ik die Billy Corgan nooit had gezien, dat zou de liefde groter maken.

    Eerste cd’s van Sophia zijn mijns inziens nóg mooier dan die herfstplaat…maar met fans is het inderdaad onmogelijk zinnig te discusiëren 😉

 3. Ik heb Billy Corgan nooit in het echt gezien, dat scheelt misschien. En ach, Menno ter Braak maakte ooit al het onderscheid tussen Vorm en Vent. Je kunt genieten van goede literatuur, terwijl de schrijver een etter is (mijn woorden). Tolstoj was bijzonder irriant, maar schreef toch een aantal meesterwerken. Dat geldt voor de muziek volgens mij ook. Mark Kozelek schijnt bijvoorbeeld ook een hork te kunnen zijn bij concerten. Daarom luister ik lekker zijn muziek thuis.
  Ik zal het oudere werk van Sophia nog eens checken.

  p.s. (on topic: ), moet die gasten van Venturo toch doen groeien en gloeien dat we in de commentaren diverse hele goede bands noemen 😉

  • Ik ben ook een liefhebber van Sophia, maar vind de platen wel wisselvallig. Geniale nummers kunnen duidelijk mindere nummers afwisselen. Waar alles op zijn plek valt is wat mij betreft ‘de Nachten’. Een live plaat. Sophia op zijn best.

   • Het is verleidelijk om een link naar Witte Nachten van Dostojewski te leggen…, maar ik heb zomaar het idee dat het daar weinig mee te maken heeft ;-).
    Adore is trouwens on the move richting mijn cd-kast. Nog even de Noordzee oversteken en dan haal ik hem met liefde binnen!

  • Hallo Tim,

   Check sowieso even in Amsterdam zalen als OCCII, Bitterzoet en De Nieuwe Anita. Als ik iets weet hier in het verre oosten (van NL) dan laat ik het ook weten!

Reacties zijn gesloten.