I Am Oak: oasem

De plaat aanzetten staat gelijk aan verliefd worden. Het tweede album van I Am Oak, de band rond de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken, werkt bedwelmend, omarmt je en brengt tot rust. Vlinders in de buik en licht bevochtigde ogen; Oasem gaat recht in het hart. (nu.nl)

Kijk, zo schrijft men op Nu.nl een recensie. Waarschijnlijk hebben ze het album een keer beluisterd (tijdens de koffiepauze) en halen vervolgens wat superlatieven uit de ladekast en poetsen die op tot een soort reclamefolder metataal. Als je de cd maar koopt.

Nou moet ik zeggen dat ze deze keer wel een beetje gelijk hebben. I Am Oak heeft een wonderschoon tweede album afgeleverd. Het enige nadeel is dat het cdtje maar een slordige 30 minuten duurt. Maar goed, daarvoor is de repeatknop op je cd-speler uitgevonden…  😉

lees de volledige recensie hier.

2 gedachtes over “I Am Oak: oasem

  1. Ik ben nu de eerste paar nummers aan het luisteren en het doet me een beetje denken aan Beach House. Wel erg mooi!

  2. Heel goed om hier aandacht aan te besteden! Ik heb de plaat intussen een keer op de Luisterpaal beluisterd. Ik werd niet direct bij de kladden gegrepen als ooit bij On Claws, maar dat hoeft ook niet. Altijd lastig ook zo’n tweede. Prima ook dat die banjo naar de achtergrond is en de arrangementen wat voller zijn. Zou wel eens een groeiplaat kunnen zijn. Enige nadeel: het is allemaal wel erg traag, waardoor een bepaalde monotonie dreigt.

Reacties zijn gesloten.