recensie Country Music by Willie Nelson

Country Music. Zo heet de jongste cd van countrylegende Willie Nelson. Beetje voor de hand liggende titel dus, ware het niet dat Willie Nelson de laatste jaren veelvuldig experimenteerde met andere muziekgenres en daar complete albums mee vulde. Zo maakte hij zelfs een reggaecd. Terug naar zijn roots nu dus – en dat aan de hand van niemand minder dan producer T-Bone Burnett. Dat maakt de verwachtingen hoger gespannen dan normaal bij een nieuwe Wille Nelson. Toch worden die verwachtingen wat teleurgesteld. Zeker, het is authentieke country wat we horen, van de klasse die we kennen van Burnett, maar tegelijkertijd kabbelt het allemaal wat braaf en voorspelbaar voort. Het is nergens echt spannend of beklijvend of verrassend. De enige uitzondering is misschien de intrigerende, ingetogen gezongen, traditional Satan Your Kingdom Must Come Down. Begrijp me goed, dit is zeker geen slechte cd. Nelson is natuurlijk Nelson, die met zijn karakteristieke stem mooie liedjes zingt, maar Country Music springt er niet uit in zijn omvangrijke oevre.

3 gedachtes over “recensie Country Music by Willie Nelson

  1. Ah, had ‘m zien liggen en was benieuwd. Ben zelf niet zo’n Nelson fan. Tenminste heb niet veel gehoord dat me grijpt. Ook zijn cd geproduceerd door Daniel Lanois vond ik mijn verwachtingen niet waarmaken ook als is dat geen slechte cd. Heb jij een tip voor een cd van Nelson die er uit springt?

  2. Die cd met Lanois, Teatro… Had je die niet van mij? ‘Spirit’ (1996) schijnt één van zijn betere cd’s te zijn. ‘Two Men With The Blues’ moet fantastisch zijn, maar dat is dan weer een jazzcd (met Wynton Marsalis). Ik zou zeggen koop in de aanbieding een verzamelcd met zijn grootste hits. En mocht je Country Music over een paar maanden in de uitverkoop aantreffen (ik hem hem overigens in nog geen enkele winkel gezien!), dan is het zeker geen miskoop.

  3. Teatro heb ik voor ons samen ooit besteld… 🙂 Ik ga je tips eens luisteren. Vandaag inderdaad bij ons zien liggen. Wel aan de prijs trouwens.

Reacties zijn gesloten.