recensie: Troubles Of The Brain by The Veils

Tijdens een jaar van intensief touren heeft Finn Andrews met zijn band blijkbaar toch nog tijd gezien nieuw werk op te nemen. Het is een ep-tje geworden, maar het is geen tussendoortje, of het moet zijn de relatieve luchtigheid ten opzichte van eerder werk.

De ep komt pas 24 januari uit, maar een drietal nummers zijn via internet wel al te beluisteren en dat zegt volgens mij genoeg. Het is verbazingwekkend hoe deze band steeds weer kans ziet om met elk nieuw album een constante kwaliteit neer te zetten en tegelijk ook nieuwe wegen te verkennen. The Veils is voor mij een band die echt met kop en schouders boven de grote massa uitsteekt. Ik hoor hier en daar wat 16 Horsepower/Wovenhand terug, maar dat is niet onaangenaam en The Veils heeft toch wel een eigen geluid.

The Veils zou eigenlijk een plek tussen de allergrootsten moeten krijgen, maar op de een of andere manier is dat tot nu toe niet gelukt. Aan de kwaliteit van dit ep-tje zal het niet liggen, en wie weet, de songs hebben een hoger air-play gehalte dan ooit. Een prominente plek in het pantheon van de popmuziek is een waardige beloning voor dit werkje, zou ik in alle nederigheid willen zeggen.

Advertenties