recensie: The Long Surrender by Over The Rhine

Over The Rhine bestaat al weer 20 jaar. De band van het echtpaar Linford Detweiler en Karin Bergquist viert dit met een sterk nieuw album, The Long Surrender. Het album werd (het lijkt wel een trend tegenwoordig) gefinancierd door trouwe fans die het album op voorhand bestelden.

The Long Surrender verwijst naar de continue zoektocht naar waarachtigheid, overgave en verwondering over de wegen van God. Het christelijk geloof is duidelijk een basis voor de songs van Over The Rhine, maar zij brengen dit heel persoonlijk, nooit prekerig, authentiek en diepgaand. Je hoeft niet gelovig te zijn om de zoektocht en worstelingen mee te kunnen maken. Voor wie het leven niet slechts een groot feest is, maar wel eens wat meemaakt en daar over wil nadenken, kan The Long Surrender heel herkenbaar en zelfs bemoedigend zijn.
The Long Surrender is een cd om meermalen intens te beluisteren, op je te laten inwerken, in te verdwijnen.

De release was oorspronkelijk gepland op 11 januari, maar is uitgesteld tot 8 februari. Als je het album nu besteld krijg je wel al meteen een download.

Wie denkt dat ik er snel bij ben met deze recensie, Henk-Jan van der Klis was me in december al voor, trouwe fan als hij is.

Advertenties

3 gedachtes over “recensie: The Long Surrender by Over The Rhine

  1. Eehhh… snap ik even niet:

    “De release was oorspronkelijk gepland op 11 januari, maar is uitgesteld tot 8 februari. Als je het album nu besteld krijg je wel al meteen een download.”

    Is het album nou wel of nog niet beschikbaar? Kun je alle nummers nu wel of niet al downloaden? iTunes of ergens anders? (Misschien ben ik dom – dat is ook goed mogelijk)

    • @Paul,

      de fans die het album vooraf hebben besteld, hebben het album mede mogelijk gemaakt. als dank daarvoor krijgen ze van OTR een downloadlink toegestuurd, in afwachting van de `fysieke’ release. zo werkt het. volgens mij is dit privilege alleen voor de fans en niet via b.v. i-tunes, maar ik kan het mis hebben.

Reacties zijn gesloten.