recensie: Felt by Lilium

De cover van het nieuwe album van Lilium, Felt, toont slechts een foto van de Mojave dessert. En zo is de muziek van het project rond voormalig 16-Horsepower bassist Pascal Humbert ook: zwaar, sferisch, beeldend, ademt verlatenheid, droogte en zinderende warmte.

Humbert en co. (Bruno Green, Kal Cahoone, Hugo Race, Thomas Belhom, Vicky Brown, Xian Lechevretel, Vassili Caillosse en Marta Collica) vormen de woestijn om tot een betoverend muzikaal landschap.

Adembenemend mooi. Meer woorden zijn overbodig.

3 gedachtes over “recensie: Felt by Lilium

  1. ik ben benieuwd. Ik heb eerdere platen van hem wel geluisterd, maar daar werd ik niet echt warm of koud van. Zit het in de lijn van zijn oude werk?

    • hij werkt steeds weer met andere muzikanten, dat levert toch weer een ander resultaat op. Felt is anders, klinkt heel volwassen, gedoseerd, schijnbaar uit de losse pols, maar ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Ik vind het een heel uitgebalanceerd album, en toch afwisselend door de verschillende zangstemmen; prachtige stem heeft hij ook, vind ik.

  2. @relirel
    ik las ook een leuke recensie hiervan op stillife.nl. Ken je die website trouwens? Echte muziekliefhebbers in het genre dat ik ook luister.

Reacties zijn gesloten.