recensie: Ship of Light by Husky Rescue

De opvallende muziek van de Finse ambient-pop-folkies Husky Rescue is als een warme kop chocomel op een koude winterdag. Na twee sterke albums, Country Falls (2004) en Ghost is not Real (2007) is er nu hun derde album: Ship of Light. Het lijkt erop of Marko Nyberg en co de Husky-sound vervolmaakt hebben. Wat een heerlijke cd!

Misschien komt het door de sombere donkere dagen waar ze er in het hoge noorden genoeg van hebben, feit is dat Scandinavische muziek vaak tegelijk hartverwarmend melancholisch en ijzig mysterieus is. Zo ook bij Husky Rescue. Nyberg zelf over de sound van de band:

“It’s melancholic music but there is always hope. Husky Rescue’s music is like the first snow on the ground when you can still see the green grass through the snow. It’s like spring’s sunbeam after the long, dark, sunless winter time”

Net als de voorgaande albums is er weer de unieke mengeling tussen zoetgevooisde en ijzige tonen, gecombineerd met sprankelende beats en zweverige zang. Dit keer wordt dat concept hier en daar subtiel aangevuld met edgy gitaarwerk, wat precies de juiste pit toevoegt aan het geheel. Het is als het snufje chilipeper die de op zichzelf al heerlijke chocolade een hemelse dimensie geeft.

Husky Rescue maakt adult-pop van een niveau waar de jongens van Air sinds hun debuut tevergeefs naar uitreiken.

Mijn favoriete tracks: Sound Of Love, Fast Lane, We Shall Burn Bright.

Advertenties

Een gedachte over “recensie: Ship of Light by Husky Rescue

  1. Pingback: la liste week 23 | mousique.nl

Reacties zijn gesloten.